Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

”Vi ställer inga krav inför intervjuer”

Publicerad: 21 Maj 2010, 13:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Hovets informationschef Nina Eldh om hovbevakningen, otrohetspubliceringen och vilka krav hovet ställer på tv-kanalerna för att få intervjua kungligheterna.


Som  hovets informationschef är Nina Eldh ytterst ansvarig för pr-strategierna kring kungahuset och det stundande bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Ett arbete som tog en oväntad vändning efter att norska Se & Hör publicerat uppgifterna om Jonas Bergströms påstådda otrohet.

Per mejl svarar hon på frågor från Dagensmedia.se.

Man kan säga att hovbevakningen brutit ett tabu genom att skriva om Jonas Bergströms påstådda otrohet. Vad anser du om den utvecklingen?

– Den etiska gränsen har flyttats. Gränsdragningen mellan privat och offentligt har blivit diffus.

Samtidigt anklagar debattörer SVT och TV4 för att stryka kungahuset medhårs i tillrättalagda intervjuer. TV4 har också fått kritik efter att ha accepterat hovets krav på att ta bort reklamavbrotten under Gregor Nowinskis serie om familjen Bernadotte.

Vilka krav ställer ni från hovet på kanalerna för att de ska få tillgång till och intervjua medlemmar av kungahuset?

– Vi ställer inga krav inför intervjuer. Däremot önskar vi i förväg se eller samtala om vilka frågeställningar som kommer att tas upp så att man kan förbereda sig.

Hur jobbar ni från pressavdelningen för att nu få fokus på bröllopet?

– Det är fokus på bröllopet varje dag.

Hur skulle du beskriva det mediala intresset för kungahuset just nu?

– Enormt stort! Det är svårt att uppskatta antalet förfrågningar, men det strömmar in både per telefon, mejl och sms hela tiden.

Hur är arbetsbelastningen för dig och dina kolleger?

– Vi har mycket att göra, men det är roligt och stimulerande med detta stora intresse för kungahuset både i Sverige och internationellt. Vi har en långsiktig plan som vi följer, samtidigt som vi gör allt för att besvara alla förfrågningar.

Hur ser presstrategin ut inför bröllopet?

– Vem vill avslöja sin strategi?

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.