Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Vi ska fortsätta expandera"

Publicerad: 16 Februari 2009, 10:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Kreabs grundare Peje Emilsson blir arbetande styrelseordförande när Kreab och Gavin Anderson går samman. "Jag ska leta efter nya ställen att expandera på", säger han till Dagensmedia.se.


Kreab går samman med Londonbaserade Gavin Anderson och bildar Kreab Gavin Anderson.

- Det är ett strategiskt steg inför framtiden. Allt fler kunder efterfrågar internationell kompetens och globaliseringen fortsätter, även om ekonomin är skakig just nu, säger Peje Emilsson.

I höstas köpte Kreab den Brysselbaserade byrån Houston Consulting Europe, och Peje Emilsson utesluter inte fler affärer framöver.

- Kreab Gavin Anderson har ambitionen inställd på att växa. Dels organiskt med omkring 10 procent per år, men det är inte omöjligt att vi fortsätter med nya förvärv. Framför allt ser jag stora möjligheter att attrahera nya medarbetare till följd av samgåendet.

Peje Emilsson är arbetande styrelseordförande i det nybildade bolaget.

- Jag kommer ägna den största delen av min tid åt att ge råd till kunderna, men jag har även det yttersta ansvaret för arbetet i företaget. Jag delar tiden mellan kunderna och att leta efter nya platser att expandera på.

Det nybildade bolaget ägs av Peje Emilsson kontrollerade Magnora AB, Gavin Andersons ägare Omnicom och 75 partners.

- Ägarna i Kreab blir hälften så stora ägare i ett dubbelt så stort företag. Det är tämligen odramatiskt. Vi har presenterat samgåendet för medarbetarna i Stockholm i dag och än så länge känns allt väldigt bra.

Nu ska ledningen för Kreab Gavin Anderson ut i Europa och presentera sig för de övriga kontoren.

- Det finns alltid risker när man slår ihop bolag och för samman olika kulturer. Men förhoppningsvis har vi lärt oss vad vi sett när vi hjälpt kunder med sammanslagningar, säger Peje Emilsson.

Vad innebär samgåendet för Kreabs befintliga kunder?

- Våra kunder får ett större utbud av tjänster. och gemensamt får våra . Och gemensamt högre kompetens. Klart att drar nytta av varandras erfarenheter

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.