Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

"Vi måste blicka framåt"

Publicerad: 15 November 2012, 12:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:04

Ulf Skarin tar vid som chefredaktör på Veckans Affärer och ska fokusera på att utveckla tidningens form och innehåll.


Ämnen i artikeln:

BonnierVeckans Affärer

Sedan Veckans Affärers chefredaktör Pontus Schultz gick bort i en olycka i slutet av augusti har Resumés chefredaktör Claes de Faire varit tillförordnad chefredaktör på tidningen.

Nu tar dock tidningens editionschef Ulf Skarin vid som permanent chefredaktör på tidningen.

– Det känns jättebra. Jag har jobbat länge på VA. Jag klev in här för tio år sedan och har sedan varit här av och till, så det känns skitkul, säger han till dagensmedia.se, och fortsätter:

– En av Pontus Schultz mest framträdande egenskaper var att han alltid blickade framåt. Sorgen över Pontus finns kvar, men vi måste blicka framåt. Det ligger i linje med vad Pontus hade tyckt.

Samtidigt som Ulf Skarin tar över chefredaktörskapet kommer också tidningens utseende och innehåll att ses över.

– Vi kommer att utveckla både innehåll och form vidare. I den utvecklingen blir Claes de Faire delaktig som idéspruta och bollplank, men jag kommer att ha ansvaret, säger Ulf Skarin.

Ulf Skarin beräknar att arbetet med omgörningen av tidningen kommer att vara klart vid första kvartalet nästa år.

– Jag har ingen färdig programförklaring. Viktigast för mig är att VA är ett starkt varumärke som i sin tur bygger på gedigen journalistik, hög angelägenhet och snygg förpackning. Dessutom är magasinkänslan något vi ska utveckla vidare. Vi ska bli mer angelägna, säger han.

Efter årsskiftet kommer både Resumé och Veckans Affärer att ingå i Bonnier Business Press under ledning av Mikael Nestius.

– Det känns som att vi kommer hem. Det är helt naturligt att vi hamnar i ett businessammanhang. Nestius har dessutom stor erfarenhet av att göra tidning, så det känns jättebra.

Ulf Skarin tillträder som chefredaktör på Veckans Affärer 1 december.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

BonnierVeckans Affärer

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev