Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vi i Villa tar chefredaktör från pr-branschen

Publicerad: 31 Januari 2002, 15:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Björn Vingård, med ett förflutet bland annat som chefredaktör för branschtabloiden Resumé, blir ny chefredaktör för Vi i Villa. Han kommer närmast från företagsledningen i konkursdrabbade pr-byrån Jerry Bergström.


- De hörde av sig till mig och jag tycker att det är en bra tidning. Dessutom läses den av väldigt många, säger Björn Vingård.

Björn Vingård lockades dessutom av uppgiften att leda omgörningen av tidningen.

- Tidningen ska relanseras för att få bort imagen som gratistidningar ofta får. Vi kommer att jobba både med innehåll och form, säger han.

Bor du i villa?

- Nej, jag bor i lägenhet. Det första jag frågade var om det är ett problem, men det är det tydligen inte. Jag har bott i villa i många år.

Är det på något sätt problematiskt att gå från pr-branschen till redaktionell verksamhet?

- Nej det tycker jag inte, eftersom jag jobbat med pr i bara fyra år och med det redaktionella mycket längre. Det känns faktiskt som att komma hem.

Björn Vingård har tidigare bland annat jobbat som chefredaktör för Damernas Värld, Resumé, Året Runt och Sköna Hem. På meritlistan ryms även ett år som vd för Svenskt Tenn.

Vi i Villa är Sveriges upplagemässigt största tidning med en upplaga på 1.952.000 exemplar. Tidningen delas ut nio gånger per år till alla villahushåll i Sverige.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.