torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi har inte lurat Peter Sunde"

Publicerad: 15 september 2008, 10:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Debatts redaktör Katarina Sahlin ber om ursäkt för att Pirate Bay-debatten havererade. Hon slår samtidigt ifrån sig Peter Sundes anklagelser. "Det finns ingen konspiration där vi har lurat honom in i situationen", säger hon.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare i dag berättat om hur Pirate Bays presstalesman Peter Sunde i sin blogg skriver om hur SVT bröt löftet att inte konfrontera honom med Arbogapappan Niclas Jangestig.

Stämmer den bild som Peter Sunde ger i sin blogg?

- Så som jag uppfattar honom menar han att det finns ett uppsåt bakom detta. Det finns det absolut inte. Det finns ingen konspiration där vi har lurat honom in i situationen, säger Katarina Sahlin, redaktör för SVTs Debatt.

Hur kunde detta hända?

- Peter Sunde var tydlig med att han inte ville ha en känslodebatt, utan en sakdebatt. Det var vi helt inne på också. Niclas Jangestig var dessutom utomlands. Vi bestämde att vi skulle ha en debatt mellan Peter Sunde och en motpart som till slut blev Per-Arne Jigenius. I ett sent skede fick vi med pappan då han kunde medverka per telefon. Då bestämde vi att han skulle få berätta om sin reaktion i inledningen av programmet. Men det skulle inte bli en debatt mellan honom och Peter Sunde.

- Tyvärr ger sig Niclas Jangestig in i diskussionen. Då blir det en känslodebatt vilket är väldigt olyckligt och det beklagar jag.

Hur kunde det gå från att ni bestämt att han skulle vara med i början till att Janne Josefsson bollar frågor vidare från Niclas Jangestig till Peter Sunde?

- Han är med på telefon, Janne ställer några frågor till honom, sedan vänder sig Janne om i studion och pratar med Sunde. Saker och ting händer ibland i direkt sändning. Vi är helt enkelt inte starka nog att hålla bort Niclas ur debatten.

Niclas Jangestig skulle lyssna på hela debatten för att få ge sin reaktion som avslutning.

- Han skulle inte säga något under själva debatten. Sedan blev det som det blev och det har vi gått ut och bett om ursäkt för. Det fanns absolut inget uppsåt bakom.

Peter Sunde anklagar er för lura tittarna och rida på vågen av Arbogamordet för tittarsiffror. Vad säger du om det?

- Det får stå för honom. Vi tyckte att det var relevant att ha med Niclas Jangestig för att han skulle få ge en bild av hur han upplevde situationen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev