Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Vi har en tuff tid framför oss"

Publicerad: 7 November 2008, 07:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Svenska Dagbladet måste spara minst 15 miljoner kronor. "Det är bara att inse att vi har en tuff tid framför oss med tanke på konjunkturutvecklingen", säger Raoul Grünthal, vd på SvD.


Sex personer på produktionsenheten i Östersunds varslas nu om uppsägning. Samtidigt gör SvD en omorganisation som innebär att en del av produktionen flyttas till Stockholm. De anställda i Stockholm, huvudsakligen journalister, ska även erbjudas avtalspension, men exakt hur många det rör sig om är inte klart.

- Det beror på hur mottagandet blir. Vi måste effektivisera verksamheten hela tiden, säger Raoul Grünthal.

Under Q3 redovisade Svenska Dagbladet en rörelseförlust på 20 miljoner kronor.

- Sommaren brukar alltid vara svag, men september brukar hjälpa upp resultatet. Nu var annonsmarknaden väldigt svag under september, det är huvudförklaringen.

Raoul Grünthal säger att SvD ska fortsätta satsa på produktutveckling, men exakt vad som ska göras vill han inte gå in på.

- SvD är inne i en period där vi tar marknadsandelar. För att fortsätta måste vi produktutveckla och se till så att vi alltid ligger i framkant.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.