Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vi-butikerna förlikar varumärkesintrång

Publicerad: 23 Januari 2009, 04:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Vi-butikerna hotade stämma utbrytaren på 2,5 miljoner kronor - per månad. Nu har parterna förlikats.


Dagens Media har tidigare berättat om den infekterade striden mellan Sollentunahandlaren bakom Vinn Stormarknad och Vi-butikerna.

Handlaren lämnade Vi-butikerna för att driva sin stormarknad på egen hand i april 2008. Att handlaren fortsatte använda namnet Vinn Stormarknad fick Vi-butikerna att ilskna till rejält. De menade att Vi-butikerna ägde rätten till det namnet.

Vi-butikerna stämde handlarens bolag för varumärkesintrång på 2,5 miljoner kronor för varje månad som denne fortsatte att använda namnet. Nu är namnstriden över då parterna har förlikats, skriver Icanyheter.se.

Vi-butikerna har gått med på att namnet Vinn Stormarknad får användas av handlaren fram till sista januari 2010.

- De får använda namnet mot att man betalar en licensavgift på en miljon kronor, säger Vi-butikernas jurist Susanna Norelid, till Icanyheter.se.

Handlaren är missnöjd med uppgörelsen och anser att Vi-butikerna har stulit namnet.

- Man stämde mig för att jäklas med mig när jag valde att lämna Vi-butikerna. Min stora dumhet var att låta dem registrera namnet åt mig och inte få papper på att jag hade skulle få tillbaka det, säger han till Icanyheter.se.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.