Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

VFs Schulmaneffekt - 100 procent mer trafik

Publicerad: 20 Februari 2008, 11:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Bröderna Schulmans blogg ökade vf.ses trafik med mer än 100 procent. När bloggen i veckan öppnas för fria kommentarer hoppas sajten på än mer trafik.


VFs bloggsystem kräver att användaren loggar in för att kunna kommentera, något som bröderna Schulman har vänt sig mot.

- De har varit ganska förargade över det där med kommentatorsfunktionen och under helgen har ledningen kommit överens om att gå dem till mötes. Men villkoret är att Schulmans själva städar bland kommentarerna i sin blogg, säger Bjarne Undertun, It-chef på Värmlands Folkblad.

Enligt Bjarne Undertun så hävdar bröderna Schulman att sajten måste öppnas upp för att nå sin fulla potential. När bloggen offentliggjordes fredag förra veckan kraschade sajten men måndagssiffrorna visar att vf.se ökade trafiken med mer än 100 procent jämfört med en vanlig måndag. Totalt besökte 22.622 unika besökare vf.se under måndagen Det tidigare besöksrekordet för en måndag låg på 10.500 unika besökare.

- Innan sajten kraschade i fredags så var ökningen mångdubbelt större och på bara tre dagar har bloggen klättrat till en niondeplats på Bloggportalen.se. Det är nästan så att man nyper sig i armen, säger Bjarne Undertun.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.