onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Veckans Kampanj: Polarbröd lanserar fröbröd med ordlekar

Publicerad: 4 september 2008, 03:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Polarbröds nya hälsobröd Frisk & Fröig, lanseras med en stor utomhuskampanj där ordet "för" i copyn, byts ut mot ordet "frö". "Det är ett sätt att spetsa in kommunikationen på funktionaliteten", säger Niclas Höggren, projektledare på reklambyrån Kär & Galen.


HW

Henrik Widell


Brödet Frisk & Fröig består till 15 procent av hela frön. Brödet är nyckelhålsmärkt och ska kommunicera en sund och positiv profil.

- Kampanjen ska lyfta fram produktens fördelar, att det är ett gott och nyttigt bröd. Ibland kan den sortens kommunikation bli lite tråkig men vi har lyft fram fördelarna på ett mer oväntat sätt, säger Niclas Höggren.

Kampanjen drog igång den 31 augusti med utomhusannonsering i samband med löpartävlingen Tjejmilen. Kampanjen syns också på riksnivå på butiksnära tavlor, samt i Stockholms tunnelbana. Polarbröd annonseras också med banners på utvalda matsajter.

- Reklamidén är densamma på nätet, men eftersom det här manéret är så flexibelt kan vi skapa ännu fler variationer med ordet frö i. Det är en av styrkorna med konceptet.

Arbetsgrupp på Kär & Galen: Niclas Höggren, projektledare; Marie Schelin, produktionsledare; Martin Johansson, kreatör; Thomas Schönström, kreatör.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev