Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Veckans kampanj: Lagerbäck som härförare i Oddset-film

Publicerad: 27 Maj 2008, 09:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Fotbollslandslagets huvudsponsor Oddset gör sin viktigaste kampanj för året inför EM. Förbundskaptenen Lars Lagerbäck har huvudrollen. <b>Se filmen på Dagensmedia.se.</b>


Oddsets reklamfilm hade premiär i går och kommer att visas under hela EM i TV4, TV4 Sport och Eurosport.

Filmen, som är gjord av Waters Widgren/TBWA och produktionsbolaget Camp David, med postproduktion av Stopp, är inspirerad sandalfilmer som Gladiator, Rome och 300. Med Lars Lagerbäck som härförare till häst, Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell som hövding och landslagsspelarna Marcus Allbäck och Anders Svensson som krigare ger sig landslaget och Oddset ut i Slaget om Europa.

- Oddset sponsrat landslaget och det är viktigt för oss att visa detta. Det är inte alla som har möjlighet att ha med landslaget i reklamen. Men det var svårt att få alla samlade, säger Ulf Olofsson, projektledare för Oddset på Svenska Spel.

Filmen spelades in för ett par veckor sedan utanför Stockholm.

- En del är digitalt, men mycket av scenerna är inspelade live. Vi är mycket glada över att vi fick upp Lars Lagerbäck på en häst trots att han var tveksam.

Filmen finns i en lång version på 60 sekunder och två korta, på 30 respektive 15 sekunder.

- Vi har även lite press på oss att leverara en fullvärdig uppföljare till den förra filmen The Stick som vann guldägget tidigare i år. Vi kan konstatera att Waters Widgren och Camp David åter har gjort ett kanonjobb.

Reklamfilmen följs upp med print i kvällspress och livsstilsmagasin, butiksreklam och med event under EM. Oddset är med både i TV4s event i Kungsträdgården och i Aftonbladets event på Skeppsbron. Minnesota är eventbyrå.

- EM-kampanjen är vår viktigaste kampanj i år. Målet är att få alla sportintresserade att spela på EM.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.