Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Veckans Affärer utser nedlagt företag till Superföretag

Publicerad: 4 November 2008, 10:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Lenhovda Fönster i Småland gick i konkurs och fick utnämningen Superföretag av Veckas Affärer. Som motivering till utmärkelsen nämns bland annat lönsamhet och sunda finanser.


Smålandsposten publicerar på sin sajt ett utdrag av beskedet som är undertecknat Veckans Affärers chefredaktör, Pontus Schultz. Det lyder:

"Ditt företag är både lönsamt, effektivt, växer snabbt och har koll på finanserna."

Men företaget lades ned en månad tidigare. Pontus Schultz säger till Dagens Media att utnämningen av Lenhovda Fönster är olycklig.

- De siffror vi använder i bedömningen är ett år gamla. Företaget har historiskt sett uppvisat stabil ekonomi men det är väl ett tecken i tiden att ett välskött företag med liten kassa går i konkurs.

Tror du att den här fadäsen påverkar utmärkelsen Superföretag eller Veckans Affärers varumärke?

- Nej det tror jag inte. Det är inte vi som sitter och tycker saker när vi utnämner företagen. Det baseras helt och hållet på siffror. Sedan publicerades inte Lenhovda i tidningen eller på sajten. Vi upptäckte misstaget men det var olyckligt att diplomet hann gå ut.

Utmärkelsen Superföretag delas ut av Veckans Affärer, tillsammans med MM Partners, till sammantaget 425 företag. De nyckeltal som beaktas i urvalet är tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.