Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Veckans Affärer sparar - redaktionschefen blir reporter

Publicerad: 4 juni 2009, 08:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Sparkravet mot Veckans Affärer tvingar chefredaktören Pontus Schultz att vidta åtgärder. Bland annat stuvar han om på redaktionen. Det innebär att redaktionschefen Richard Björnelid byter tjänst och blir reporter.


Bonniertidskriften Veckans Affärer måste sänka sina kostnader. Enligt chefredaktören Pontus Schultz ska cirka 4 miljoner kronor sparas. Det innebär att tidningen just nu ser över sina utgifter och vart det finns möjlighet att kapa.

Bland annat handlar det om att spara in på resor och frilansmaterial. Men även på redaktion blir det förändringar.

- Jag har sagt att vi inte kan utesluta att det här berör personalen. Men hur vi gör återstår att se, säger han till Dagensmedia.se.

Richard Björnelid, som de senaste åren varit redaktionschef kommer att byta tjänst till reporter.

- Jag kommer att börja som reporter efter semestern, bekräftar han för Dagensmedia.se.

Richard Björnelid började som reporter på Veckans Affärer i början av 2000 och jobbade på tjänsten i två år innan han blev redaktionschef. Han vill inte kommentera ytterligare hur han ser på sin framtid som reporter på tidningen. Richard Björnelid hänvisar vidare till Pontus Schultz som kommer att ta över nyhetsledningen.

Veckans Affärer är inte ensamma inom Bonnier Tidskrifter att tvingas till åtgärder för att spara pengar. Hittills är det dock endast Resumé som meddelat varsel om sex personer.

Pontus Schultz har inte gått att nå för en kommentar.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.