Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vd får kritik efter personalcirkus på SvD

Publicerad: 5 Juni 2002, 12:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Sju personer i SvDs ledningsgrupp har slutat under loppet av drygt ett år. Vd Gunnar Strömblad får kritik för bristande social kompetens, detaljstyrning, kontrollbehov och alltför hårda nypor.


Listan över chefer som slutat i SvDs ledningsgrupp ser ut så här:

April 2001: Per Bowallius, personalchef, Daniel Collin, marknadschef

Maj 2001: Mats Ericsson, annonschef

November: 2001: Hannu Olkinuora, chefredaktör

Januari 2002: Roger Andersson, informationschef, Johan Drakenberg, marknadschef

Maj 2002: Tomas Waktel, annonschef

En del av personerna som slutat är kritiska till Gunnar Strömblad sätt att sköta chefsjobbet:

- Han är socialt totalt inkompetent. Han skäller ut folk offentligt och får en del att gråta, säger en före detta chef som vill vara anonym.

En annan före detta medlem i ledningsgruppen säger:

- Gunnar är ett detaljorienterat kontrollfreak. Det är möjligt att han har en vision i huvudet, men vad vi fick var detaljerade att-göra-listor. Det ger ingen arbetsglädje.

Flera anser att Gunnar Strömblad har stärkt sin makt i och med att Lena K Samuelsson värvades över från Aftonbladet för att sedermera bli chefredaktör på Svenska Dagbladet.

Bland de kritiska rösterna finns dock en förståelse för att vd-uppdraget färgas av Svenska Dagbladets prekära ekonomiska läge.

- Gunnar är ekonom och har gjort det som behövs. Högsta fokus har varit att få kontroll på kostnaderna, säger en före detta chef.

Det finns även före detta medlemmar i ledningsgruppen som inte uttrycker kritik mot Gunnar Strömblads sätt att sköta chefsjobbet:

- Gunnar är en person som ställer höga krav på sina chefer. Han gillar att omge sig med professionella människor. Fungerar det inte, så fungerar det inte. Han jobbar inte med gruppen som sådan utan med cheferna, en och en. Men många av de här personerna söker trygghet i en grupp, säger en före detta chef.

Lars Isaksson, grafikernas fackrepresentant i SvDs styrelse, kommenterar kritiken mot Gunnar Strömblad:

- Jag har hört kritiken och jag har haft en del diskussioner med honom. Han ställer väldigt höga krav. Men han är en duglig chef som ger raka svar och står för sitt ord.

Gunnar Strömblad svarar:

- För det första kommenterar jag inte anonym kritik, för det andra vill jag bli dömd efter mina resultat. Mitt jobb är att vända SvD. Det är det jag vill bli bedömd efter.

Varför slutar så många i ledningsgruppen?

- Det finns ingen enskild förklaring utan det är olika från fall till fall. Några ville göra något annat, andra kom underfund med att jobbet inte var vad de hade trott och hade missbedömt den egna förmågan att sköta jobbet. En del säger också att det inte varit så lätt att samarbeta med mig, men det är inte den allmänna bilden.

Är du en hård chef?

- Det är nog många för som uppfattar mig som krävande. Det har jag inget emot. Det är ett krävande jobb att arbeta på en tidning som har så besvärligt historik som SvD har. Det kan var för tufft för en del. Det är inget konstigt med det.

Är det inte något fel i er rekryteringsprocess när så många slutar?

- Det är klart att man självkritiskt ska fundera på det.

Tia Jumbe

tia@dagensmedia.se

Rolf van den Brink

rolf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.