Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vd-byte ska ta Palladium närmare byråerna

Publicerad: 21 Maj 2008, 03:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Palladiums grundare Johan Jihde kliver av som vd efter 16 år. Ny vd blir Christer Mellstrand och uppdraget från ägarna lyder: öka omsättningen med 15 miljoner kronor till nästa år och gör Palladium mer känt hos byråerna.


- Vi drog igång Palladium när jag var 18-år och jag har varit vd sedan dess men det är kreatörsrollen jag brinner för, säger Johan Jihde.

Att vd-bytet sker nu beror på att Palladium i slutet av 2006 la ned sin reklambyrådel för att bli ett renodlat produktionsbolag. Ambitionen är att öka omsättningen från 30 miljoner kronor till 45 miljoner till nästa år. En ökning som ska komma från större projekt och budgetar. Palladiums nye vd, Christer Mellstrand, som närmast kommer som affärsutvecklingschef från film- och videoproduktionsbolaget Syndicate Entertainment, säger:

- För att bli delaktiga i de här större projekten måste vi hitta nya kundgrupper. I dag jobbar vi mest med direktkunder, medieförmedlare och tv-bolag, medan vi är en väl bevarad hemlighet för byråerna, säger han.

Palladium håller till i en sekelskiftesvilla som ligger på en kulle vid Brunnssviken. De fyra våningsplanen är fullproppade med elektronik och Christer Mellstrand säger:

- Det som gör Palladium unikt i Sverige är att vi innanför väggarna har all produktion samlad. Inget behöver skickas iväg externt vilket ger oss kreativ flexibilitet och total koll på kostnaderna.

Johan Jihde säger:

- Vi är inte kända hos byråerna men vi har varit med länge och våra produktioner fyller ibland upp hela reklamblock. Vi är en tung okänd aktör som jag tror byråerna blir glada att upptäcka.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.