Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vattenfall till motattack

Publicerad: 17 November 2008, 11:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

I helgen gick Telge Energi till generalangrepp mot statliga konkurrenten Vattenfall och det arbete för klimatet som man påstår sig göra. "Vad gör Telge Energi för miljön och klimat själva?", kontrar Vattenfalls Mark Vadasz.


I ett "öppet brev till Lars G Josefsson, vd Vattenfall", publicerat på annonsplatser ibland annat SvD och DN i helgen, skriver Telges vd Johan Öhnell:

- Det jag undrar över är hur ni kan påstå att ni tar ansvar för klimatet när er elproduktion samtidigt släpper ut 84 miljoner ton koldioxid per år? … Hur kan ni säga att ni arbetar för att bekämpa klimatförändringar när nästan hälften av er elproduktion är kolkraft?...Varför har ni de senaste två åren ökat era koldioxidsläpp med fem miljoner ton?

Mark Vadasz, chef för extern kommunikation, kontrar med en motfråga:

- Vad gör Telge Energi för miljön och klimat? De producerar ingen energi själv utan köper nästa all el från Vattenfall.

Han fortsätter:

- Det är ju lite opportunt av Telge att säga något sådan när Vattenfall investerar 44 miljarder kronor på 10 år i Norden för att ge alternativa energikällor. Vad gör Telge? Vi har nyligen gjort den i särklass största investeringen någonsin i alternativ energi av ett svenskt företag, när vi köpte stora tillgångar i England. Där ska vi investera 100 miljarder i vindkraft.

Kommer Telges vd få svar på frågorna?

- Vi får se hur vi går i svariomål, vi tittar på det just nu.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.