Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Varumärkeskonsult breddar sig och byter vd

Publicerad: 17 April 2007, 07:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Malmöbaserade immaterialrättskonsulten Awapatent ska bli bättre på marknadsrätt. Därför tar företaget över medarbetarna i marknadsrättsprofilen Lars-Erik Ströms advokatfirma Konsultbyrån för Marknadsrätt i Malmö.


- Allt fler företag vill få ett helhetsgrepp om den juridiska processen från uppfinning till lansering och marknadsföring. Därför breddar vi vår verksamhet genom att stärka kompetensen inom marknadsrätt, som är viktigt i den senare delen av processen, säger Awapatents marknadschef Boel Lagerwall.

Två jurister Konsultbyrån för Marknadsrätt i Malmö har tagits över av Awapatents Helsingborgskontor. Advokatbyråns grundare, advokaten Lars-Erik Ström, en av författarna bakom boken Praktisk marknadsrätt, fortsätter i egen regi men inleder ett samarbete med Awapatent.

- Lars-Erik Ström ska utveckla marknads- och konkurrensrättsdelen av Awapatents erbjudande, säger Boel Lagerwall.

Enligt Boel Lagerwall väntas rekryteringen innebära fler kunder till Awapatent.

- Precis som vi har Konsultbyrån för Marknadsrätt i Malmö en bred kundbas i Öresundsregionen, med ett starkt fäste i marknadsintensiva bolag. I och med rekryteringen breddas vår kontaktyta gentemot företagen.

Rekryteringen av juristerna från Konsultbyrån för Marknadsrätt i Malmö är ett steg i Awapatents strategi att utöka den juridiska kompetensen i bolaget. Förra året rekryterades 13 jurister till bolaget, som började som en konsultbyrå med främst teknisk kompetens.

- Fortfarande utgörs majoriteten av våra 160 konsulter av civilingenjörer, men andelen jurister ökar. Vi upplever ökande efterfrågan på internationell kompetens i juridiska frågor, som avtal och tvister, säger Boel Lagerwall.

I slutet av mars lämnade Awapatents vd Roger Mattus bolaget. Ekonomidirektören Göran Hallkvist är tillförordnad vd till dess att en ny ordinarie vd har rekryterats.

- Roger Mattus och styrelsen hade olika syn på ledningen av Awapatent och därför avgick han, säger Boel Lagerwall.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.