lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Världslansering ikväll för Googles browser Chrome

Publicerad: 2 september 2008, 12:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Arenorna där It-giganterna Microsoft och Google slåss blir allt fler. Klockan 21 ikväll lanserar Google sin browser, Google Chrome, som ska konkurrera med Microsofts Internet Explorer 8.


HW

Henrik Widell


Chromes symbol Google och Microsoft är direkta konkurrenter bland annat på marknaden för sökordsmarknadsföring, in-game-advertising och till viss del inom mjukvara där Google Apps har blivit ett alternativ till Office-paketet.

När Google Chrome nu lanseras blir dess största konkurrent på marknaden Microsofts Internet Explorer 8, som ännu bara lanserats i en betaversion. Internet Explorer 8 har utmålats som ett hot mot Googles affärsmodell på grund av funktionen "In private browsing", mer känt som porrsurfarläget, eftersom browsern inte sparar cookies, lösenord eller adresser. Information som Google använder för att rikta sina annonser.

Maria Göth, pr-chef på Google i Sverige vill inte svara på frågan om Gogle Chrome, som är betydligt vänligare mot Googles affärsmodell, lanseras för att mildra eventuella effekter av Internet Explorer 8.

- Innan lanseringen ikväll hänvisar vi till informationen på vår officiella blogg, säger hon.

På Googles officiella blogg finns bland annat informationen att Chrome lanseras för att addera värde för konsumenten och att browsern ska vara en modern plattform för webbsidor och applikationer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev