Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Världens (?) största valaffisch

Publicerad: 11 maj 2009, 11:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Fackförbunden Byggnads och Kommunal slår sina påsar ihop inför EU-valet.


Foto: Fredrik Sandin Carlson. Rösta rött i årets EU-val. Det budskapet skickar Byggnads och Kommunal med en gigantisk valaffisch, som i dag hängdes upp på förbundskontorets fasad, på Hagagatan i Stockholm.

Bilden togs i samband med att kontoret byggdes om och därmed saknade fönster. Där radades istället ett stort antal medlemmar och sympatisörer upp, som politikerna Marita Ulvskog, Göran Färm och Åsa Westlund.

- Vi tyckte det var ett bra sätt att presentera ett viktigt budskap, att gå och rösta den 7 juni, säger Dan Lundqvist Dahlin på Byggnads.

Vepan är 11 gånger 28 meter stor. Enligt fackförbunden rör det som ett världsrekord och man har kontaktat Guiness Rekordbok.

- Det finns ingen kategori för valaffischer men en för "largest commercial poster in terms of area". Men det tidigare rekordet är struket och istället måste man slå ett minimikrav, som är 10 gånger 10 meter. Bara vi skickar in den kommer det bli ett världsrekord, säger Dan Lundqvist Dahlin.

Vepan har tagits fram i samarbete med reklambyrån Bob.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.