Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Vaga startplaner för Efter Arbetet

Publicerad: 29 Juli 2002, 13:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Lanseringen av en socialdemokratisk veckotidning i Malmö går trögt eftersom de tänkta fackliga huvudfinansiärerna tvekar.


-Det tar längre tid än vi räknat med, säger Bo Bernhardsson, Arbetets förre politiska chefredaktör och den som är drivande i projektgruppen för en veckotidning.

Målet är att få in minst fem miljoner kronor i eget kapital. Ett par mindre fackavdelningar har sagt ja, jämte arbetarkommunerna i Malmö och Lund, med ett garanterat belopp kring 1,5 miljoner kronor.

-De stora förbunden som Byggnads, Kommunal och Metall har inte lämnat något besked ännu, men jag tycker fortfarande idén är alldeles för bra för att inte genomföra den, säger Bo Bernhardsson.

Tanken är att Efter Arbetet ska fylla en del av tomrummet efter nedlagda dagstidningen Arbetet. Målet för veckotidningen är en prenumererad upplaga på cirka 10.000 exemplar. Ambitionen att komma ut med premiärnumret före valet i höst övergavs i början av sommaren på grund av den olösta finansieringsfrågan.

-Nu ger jag ingen tidsplan, ett problem är att det varit lite för många insamlingsrundor tidigare, säger Bo Bernhardsson.

Henrik Kindwall

henrikk@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.