lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

UPS skickar advokat på bloggare efter naziattack

Publicerad: 18 september 2008, 13:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Bloggaren Dan Nilsson var missnöjd med bemötandet från fraktföretaget UPS och skrev ett kritiskt inlägg på sin blogg. Han passade även på att jämföra UPS med Nazityskland, vilket har fått UPS att reagera med advokater.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Dan Nilsson kopplar ihop UPS med Nazi-Tyskland på sin blogg www.dan.se. Dan Nilsson har skrivit ett inlägg om UPS på sin blogg www.dan.se, där han berättar "sagan om en stor och organiserad tull- och momsbluff". I inlägget kallar han även UPS för ett företag med "gubbar i bruna kostymer" och har lagt upp bilder där han jämför UPS profil med nazistiska symboler.

Nu har Dan Nilsson fått ett brev från UPS advokatfirma som ber honom ta bort kopplingarna till nazismen. Istället har Dan Nilsson publicerat brevet och kritiserar UPS för att "skicka advokater" på honom istället för att bemöta honom direkt.

Lotta Söderström är kommunikationschef på UPS i Sverige.

- Vi måste vara tydliga med vårt ställningstagande och vi anser att nazismjämförelsen är osaklig, osmaklig och inte på något sätt rolig. Vi vill självklart inte bli förknippade med något som kan skada vårt varumärke, och någonstans måste vi dra gränsen för vad som är rimligt för oss, säger Lotta Söderström, och fortsätter:

- UPS är ett globalt och offentligt företag och i den positionen får man tåla skämt. Men i det här fallet drar vi gränsen vid att bli jämförda med Nazityskland.

Utöver kopplingen till nazismen har UPS valt att inte bemöta kritiken från Dan Nilsson offentligt, trots att flera bloggare har kommenterat inlägget och det är ett av de första som dyker upp för den som googlar UPS.

- Vi har åtgärdat vårt misstag gentemot kunden och vidtagit åtgärder för att undvika att detta ska hända igen. Vår policy är dock att reda ut våra mellanhavanden med kunden direkt och konfidentiellt, inte via en öppen blogg.

Det blir allt vanligare att kunder visar sitt missnöje mot företag på internet. Finns det anledning att reagera annorlunda från er sida?

- Alla har rätt att uttrycka sina åsikter, så även åsikter om UPS. En blogg är däremot inte ett forum där vi bemöter våra kunder och deras eventuella klagomål. En blogg är inte ett journalistiskt forum eller ett forum där vi som företag är skyldiga att besvara inlägg. Vi tar alla kundärenden på stort allvar och vi bemöter och hanterar alla kundärenden direkt med våra kunder.

UPS kommer inte vidta några fler åtgärder för att få Dan Nilsson att ta bort bilderna.

- Brevet från UPS jurister är inte ett hot som inlägget vill få det till, utan en vädjan till bloggaren där vi ber om att avlägsna kopplingarna mellan Nazityskland och UPS. Det är sen upp till bloggaren att avgöra.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev