Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

UNT tar vd från Eskilstuna-Kuriren

Publicerad: 17 Januari 2002, 16:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Samtidigt som Upsala Nya Tidning byter chefredaktör får tidningsföretaget ny vd. Dan Lannerö, tidigare vd för Eskilstuna-Kuriren och styrelsemedlem i Nerikes Allehanda, börjar på UNT första juli.


- Jag har varit på Kuriren i tio år. Jag trivs bra men det är nyttigt med förändring. Både för mig och för tidningen, säger Dan Lannerö.

Han ser möjligheter till att fortsätta UNTs utveckling av produkten, företaget och verksamheten och anser sig ha bra förutsättningar att leda UNT då tidningen liksom Eskilstuna-Kuriren är stiftelseägd.

- UNT verkar på en stark marknad och är inte på något sätt ett krisföretag. Det är också spännande med de gamla lokal- och regiontidningarna som verkligen håller när det blåser ute, säger han.

Vad Dan Lannerö ska göra först vill han inte uttala sig om. En linje finns dock.

- UNT har en hög redaktionell och publicistisk kvalitet för att vara en tidning av sin typ och den ska vi vidareutveckla, säger han.

Dan Lannerö sitter också i styrelsen för Nerikes Allehanda, ett uppdrag han i och med jobbytet avslutar. Tidigare har Dan Lannerö arbetat på Dagens Nyheter.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.