Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Skolböcker behövs inte. Jag kan ha allt på min ipad”

Publicerad: 6 april 2020, 06:00

Benjamin Mankowitz

I avsnitt 121 av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av 11-åriga Benjamin Mankowitz för att diskutera teknik och hur barn ser på en digital nutid och framtid.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dagens beslutsfattare har ofta personliga erfarenheter och åsikter som underlag för viktiga beslut inför framtiden. I det digitala, där allt förändras otroligt fort, är det därför viktigt att lyssna på kommande generationer och hur de tänker om saker och ting. 11-åriga Benjamin Mankowitz förstår exempelvis inte varför han har fysiska skolböcker.

– Nu i coronatider måste jag ta hem alla skolböcker för om det är så att jag blir sjuk eller inte kan gå till skolan i morgon. Min väska är därför jättetung. Om jag hade allting på en ipad skulle det vara enklare och roligare att lära sig. Sen är det bättre för miljön också, säger Benjamin Mankowitz i podden.

Benjamin Mankowitz säger att han förstår varför han har begränsad skärmtid på sin mobil och ipad. Det är viktigt att han lär sig hur han ska hantera sina tekniska prylar, menar han.

– Om jag inte hade haft någon skärmtid skulle jag nog spela alldeles för mycket. Så jag tycker det är bra men lite tråkigt när man verkligen vill spela. Jag kan ibland bli snurrig när jag sitter med mobilen för länge för skärmen är så liten och man glömmer bort tiden, säger Benjamin Mankowitz i podden.

Lär dig mer om digitaliseringen ur ett barns perspektiv här:

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.