Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Lärandet måste bli en naturlig del av vår vardag”

Publicerad: 14 januari 2019, 06:43

Foto: Elisabeth Ingvar

”Under 15” gästas av Claudia Olsson som är entreprenör och nyligen utsedd till ”Young Global Leader” av World Economic Forum.


Ämnen i artikeln:

PodcastUnder 15

Claudia Olsson är ofta omnämnd som en av Sveriges mest tongivande röster inom digitalisering och driver idag utbildningsbolagen Swedish For Professionals och Exponential med utbildningsplattformen Stellar Capacity. I dagens avsnitt diskuterar vi digitalt lärande i nutid och framtid.

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Strossle och Dagens Media, och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på Strossle.

Med den snabba tekniska utvecklingen blir färdigheter inaktuella allt snabbare och mer aktiv kompetensutveckling krävs för att möta arbetsmarknadens behov. Det ställer nya krav på hur vi ska kunna lära oss kontinuerligt, på jobbet och genom hela livet. Att våra befintliga färdigheter får allt kortare livslängd skapar ett behov av kompetensutveckling för alla som vill följa med i utvecklingen.

– Den genomsnittliga livslängden på färdigheter har sjunkit och vi skulle behöva spendera 101 dagar per person fram till 2022 med att lära nya saker menar till exempel World Economic Forum i sin senaste rapport, säger Claudia Olsson.

Hur ska då detta gå till? Enligt Claudia Olsson handlar det inte om en enskild förändring utan om att en mängd förändringar som rör allt från individen, till företag, utbildningsväsendet, Sveriges som nation och faktiskt hela Europa som kontinent.

– Europa behöver en mer aktiv vision för lärande, idag ser vi redan kompetensbehov inom IT, inom digital kompetens, ledarskap och lärandekultur. Vi måste förbereda oss på framtiden. Lärandet måste bli en naturlig del av vår vardag. Det är viktigt för vår framtida konkurrenskraft, menar Claudia Olsson.

Så nu har du chansen! Kickstarta ditt egna lärande med att lärande med att lyssna på senaste avsnittet av Under 15! Du hittar det här:

Prenumerera på podden och håll dig uppdaterad:

Itunes: Under 15
Spotify: Under 15 

Ämnen i artikeln:

PodcastUnder 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News