Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Under 15

"Jag insåg att digitaliseringen inte bara hade positiva effekter”

Judith Wolst.

Under 15 träffar den digitala strategen och nyblivna författaren Judith Wolst för att diskutera den rådande digitala paniken. I avsnittet berättar Judith vad vi behöver göra för att lära oss hantera det digitala.


Publicerad 2018-11-19 06:53

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Under 15 är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på media-techföretaget Strossle. 

Judith Wolst var under väldigt långt tid väldigt positiv till allt som hade med det digitaliseringen och internet att göra. I hennes nya bok “Digital Panik” tvingades hon även reflektera över det negativa konsekvenserna digitaliseringen har haft i samhället.

- För några år sen stod jag endast på sen och pratade om allt positivt kring digitaliseringen. Det var dags för mig att reflektera kring vad jag egentligen tyckte om det digitala och resultatet blev boken, säger Judith Wolst i avsnittet.

Judith Wolst tycker att det finns vissa oroväckande signaler i samhället som är direkt kopplade till skärmtid och våra brister i att kunna hantera teknik.

- Vi ser föräldrar som ger skärmar till sina barn istället för tröst. Vi ser stressrelaterade sjukdomar som ökar mer och mer i samhället. Studier visar att den empatiska förmågan gått ner 40 procent senaste 20 åren bland unga. Då blir det allt mer viktigt att diskutera hur vi kan finna lösningar på dessa problemen, säger Judith Wolst.

Lär dig om hur vi kan få bukt med den digitala paniken:

Du hittar även Under 15 här. 

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.