Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

"För att lyckas måste man våga satsa allt"

Publicerad: 26 november 2018, 06:48
Uppdaterad: 26 november 2018, 07:34

Veckans avsnitt av "Under 15" gästas av entreprenören Shervin Razani.

"Under 15" träffar entreprenören och bolagsbyggaren Shervin Razani som driver fem bolag varav bemanningsföretaget Jurek blev början.


"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medie-techföretaget Strossle.

Som 8-åring kom Shervin Razani till Sverige från Iran som flykting. Han växte upp i Stockholmsförorten Husby och har arbetat hårt redan sedan barnsben. Idag driver Shervin 5 bolag, har över 300 anställda, omsätter över 300 miljoner och är fyrfaldig gasellvinnare! Men resan har varit allt utom lätt.

– Jag har satsat allt flera gånger. Jag tjänade inga pengar på Jurek första fem åren och har varit nära personlig konkurs flertal gånger. Det krävs att man vågar riskera allt för att kunna lyckas, säger Shervin Razani. 

Shervin Razani är också övertygad om att hans framgång ligger i kulturen där han inte gör skillnad på kön, utseende eller ålder när det gäller lön eller annat.

– I Sverige är vi jämlika tills vi fyller 30 år. Men sen händer något. Jag har växt upp med värderingar att alla är lika värda och det är viktigt för mig att ha det så i mina bolag säger Shervin.

Lyssna på hela avsnittet och lär dig mer om hur man bygger bolag:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev