Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Under 15

Dubbelavsnitt av Under 15: ”Detta är mitt bidrag till min generation”

Publicerad: 19 augusti 2019, 05:50

Oscar Höglund, vd och medgrundare av Epidemic Sound, gästar ”Under 15”.

”Under 15” gästas av serieentreprenören Oscar Höglund, vd och medgrundare av den svenska framgångssagan Epidemic Sound. I dubbelavsnittet diskuteras så klart musikindustrin och internet.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vårsnabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Idén till Epidemic Sound startade 2009, då Oscar Höglund och Jan Zachrisson arbetade med tv-produktioner. En påtaglig utmaning var att hitta bra, lättillgänglig musik som var lätt att få licens för. 

– Musikindustrin stod inför ett paradigmskifte och vi visste att den komplexa ägarstrukturen och svåra användningen av musik skulle bli problematisk i ett digitalt landskap. Vi bestämde oss där och då att vi skulle ljudlägga internet, säger Oscar Höglund i podden.

Epidemic Sound har på senare år växt väldigt fort och blivit en internationell succé med en miljardvärdering och 400 anställda. Oscar Höglund menar fortfarande att de endast har påbörjat något som kommer bli mycket större.

– Vi är fortfarande bara en liten bit på vägen till att uppnå den vision vi har med Epidemic Sound. Jag ser detta som mitt bidrag till min generation. När mina barnbarn frågar mig i framtiden vad jag gjorde under mitt liv vill jag kunna svara att jag hjälpte till att ljudlägga hela internet. Det hade varit så jäkla coolt, säger Oscar Höglund i podden.

Om du vill lär dig mer om Epidemic Sound och musikindustrins historia och framtid så ska du lyssna på dubbelavsnittet av ”Under 15” nedan:

 

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast:Under 15
Itunes: ​Under 15
Spotify:Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.