Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Dreams grundare: ”Vi måste ta ett större ansvar för vårt sparande”

Publicerad: 2 mars 2020, 06:52

Veckans gäst i Under 15, Dreams grundare Henrik Rosvall, tycker att vi behöver ta ett större ekonomiskt ansvar.

I det 116:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören Henrik Rosvall som startat fintechbolaget Dreams. De två diskuterar framtidens sparande och ekonomisk hälsa.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Har du funderat på hur vårt sparande behöver se ut i dag för att kunna finansiera oss som pensionärer i framtiden? Det har Henrik Rosvall.

– Vi handlar mer än någonsin för pengar vi inte har och samtidigt har vi ett lågränteläge, bostadspriser som gått upp med flera hundra procent och ett pensionssystem som inte är anpassat för framtiden. Därav måste vi ta ett större ansvar för vårt eget sparande, säger Henrik Rosvall i podden.

Svenskar är generellt duktiga på att spara men vi ser tendenser att yngre generationer blir allt sämre. Anledningarna till detta kan vara många men Henrik Rosvall tror att det går att ändra denna nedåtgående trend om man bara kommunicerar sparande på ett annat sätt.

– När vi pratar sparande och pension i dag gör vi det i ekonomiska termer och i en struktur som inte är anpassad för i dag. Vi måste kunna möta konsumenter och hjälpa dem att förstå hur de kan spara och säkerställa en god ekonomi i framtiden. Genom att inte prata som en bank och använda psykologiska mekanismer har vi på Dreams bevisat att det verkligen går att förändra beteenden till det positiva, säger Henrik Rosvall i podden.

Lär dig mer om framtidens sparande i dagens avsnitt här:

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.