Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Doctrins grundare: ”Framtidens vård är varken digital eller fysisk”

Publicerad: 27 januari 2020, 06:56

Doctrins grundare Magnus Liungman, som denna vecka gästar podden Under femton, är övertygad om att den digifysiska sjukvården radikalt kommer att förbättra sjukvården.

I det 111:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av vårdentreprenören Magnus Liungman som har startat företaget Doctrin. De diskuterar nätläkarnas framgång, preventiv vård och varför framtidens vård måste bli digifysik.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Med en bakgrund från Handelshögskolan i Stockholm och från McKinsey ́hade Magnus Liungman arbetat med sjukvård i olika roller under drygt fem år. Hans passion för att hjälpa sjukvården växte och tills slut sade han upp sig från sitt dåvarande jobb i London grundade bolaget Doctrin.

– Jag ville revolutionera vården och göra den bättre för alla involverade parter. Med Doctrin ville vi undersöka vilken teknologi, process och vilket tillvägagångssätt som krävdes för att radikalt förbättra vården. I dag vet vi att framtidens vård varken är digital eller fysisk, säger Magnus Liungman i podden.

Magnus Liungman tror på en digifysisk framtid för vården där vårdsystemet blir en hybrid mellan det digitala och fysiska som samverkar.

– Framtidens sjukvård kommer inte att kunna vara enbart fysisk för om den ska lyckas möta de krav på tillgängligheten och kvalitet som kommer att krävas. Men sjukvården kommer inte heller kunna ersättas och bli helt digital. Lösningen finns i den digifysiska sjukvård som jag är övertygad om är lösningen för att radikalt förbättra sjukvården, säger Magnus Liungman.

Lär dig mer om digifysisk vård på under 15 minuter genom att lyssna på podden nedan:

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News