Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Under 15

“De radikala populistiska rörelserna och digitaliseringen hör ihop”

Publicerad: 27 December 2018, 08:06

Fredrick Federley.

“Under 15” gästas av Fredrick Federley som är Centerpartiets Europaparlamentariker och andre vice partiordförande. Ämnet som avhandlas är EU och digitaliseringen.


Ämnen i artikeln:

CenterpartietUnder 15

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Strossle och Dagens Media, och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på media-techföretaget Strossle.

Centerpartiets Europaparlamentariker och andra vice partiordförande Fredrick Federley har gjort sig känd för att vara liberal och för att vilja driva politiska förändringar för att möta en digital framtid. Han är rädd för rädslan vi inom EU har för förändringar vilken kan ge förödande resultat.

- Vi ser konservativa krafter i parlamentet idag som varken förstår digitaliseringen och är rädda för hur det kan förändra vårt samhälle. Problemet är att dessa människor som idag har stor makt, gör att vi inom i Europa hamnar efter när det gäller företagsamhet och hur vi främjar innovation och teknisk utveckling i våra medlemsstater.

Fredrick Federley menar också att den stora radikala populistiska utvecklingen vi ser i Europa idag, både åt vänster och höger, har stora samband med den stora förändring som digitaliseringen har gjort i vårt samhälle.

-Digitaliseringen förändrar demokratiska strukturer och då uppstår det oro i samhället. Det är samma oro som vi upplevde när vi gick från jordbrukssamhälle till industrisamhälle där framtiden blev osäker. Idag är det svårt att ens veta hur framtiden kommer att se ut och vi vet knappt vad vi kommer arbeta med. Det är den oron som ger sig i uttryck i stora populistiska krafter. Därav är det viktigt att man förstår digitaliseringen och hur det påverkar oss. Det måste vi fokusera på idag för att kunna ta de viktiga besluten som krävs för en framgångsrik framtid.

Lyssna på hela avsnittet med Fredrick Federley här:

Ämnen i artikeln:

CenterpartietUnder 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.