Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Axel Lindnér: ”Mikromobilitet i våra städer är bara i sin linda”

Publicerad: 6 januari 2020, 08:41

Veckans gäst i Under 15 är Axel Lindnér, Europachef för elskooterföretaget Wheels.

I det 108:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Wheels Europachef Axel Lindnér för att diskutera mikromobilitet och dess framtida betydelse för vår transport i våra städer.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

På drygt två år har tjänster som Lime, Bird och Voi totalt exploderat i städer runtom i världen. Endast i Stockholm finns det hela tolv stycken elskootertjänster. Axel Lindnér är övertygad om att många aktörer kommer att försvinna men att det finns utrymme för helt andra typer av produkter och tjänster inom mikromobilitet.

– Mikromobilitet är bara i sin linda och branschen kommer att mogna och konkurrensen bli mindre eftersom många aktörer kommer att försvinna. Det är en fråga om tillgång på kapital och att kunna differentiera i takt med att städerna kommer att ställa högre krav på operatörerna, säger Axel Lindnér.

Axel Lidnér har har tillbringat de senaste åren hos Uber i USA. Där ansvarade han bland annat för lanseringen av Jump i Los Angeles. Nu ska han lansera det uppmärksammade elcykelföretaget Wheels tjänst på andra sidan Atlanten. Med 850 miljoner i riskkapital blir första lanseringen i Stockholm. Axel Lindnér hävdar att det inte finns plats för en ytterligare ett elscooterföretag men att Wheels produkt är unik och en helt ny typ av mikromobilitetstjänst.

– Jag är otroligt glad att inte behöva lansera ytterligare ett elskooterföretag, det hade aldrig gått. Däremot finns det en stor möjlighet för Wheels då det behövs ett säkrare och mer stabilt fordon som riktar sig mot en bredare målgrupp. Detta är en bransch som kräver förändring och inom tre år är vi störst i Europa, säger Axel Lindnér i podden.

Lär dig mer om mikromobilitet i dagens avsnitt här:

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News