Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Avys medgrundare: ”Proptech kommer att gynna alla”

Publicerad: 24 februari 2020, 06:59

Mikaela Svefors var med och grundade Avy, som kopplar ihop hyresgäster och fastighetsägare digitalt. I veckans avsnitt av Under 15 diskuterar hon och programledaren Henric Smolak ”Proptech” (Property Technologies, reds. anm.).

I det 115:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören Mikaela Svefors, medgrundare till Avy, för att diskutera ”proptech” och digitaliseringen av fastighetsbranschen.


Ämnen i artikeln:

AvyMikaela Svefors

Enligt McKinsey är fastighetsbranschen en av de sista industrierna som kommer att digitaliseras. Detta menar Mikaela Svefors kan bero på en konservativ men väldigt lukrativ industri där digitalisering varit långt ifrån en kärnkompetens bland beslutsfattarna.

– Fastighetsägare har inte riktigt förstått nyttan med att nyttja digitala tjänster och verktyg för att effektivisera sina processer. Jag tror att de har varit oroliga för vad digitaliseringen kan innebära för dem. Proptech innebär inte bara att lägga på ett digitalt lager på sin affär utan att innovera och möjliggöra nya typer av affärsmöjligheter som inte har funnits tidigare, säger Mikaela Svefors i veckans avsnitt av Under 15.

Det har pratats om proptech i flera år men enligt Mikaela Svefors är det först nu fastighetsägare och andra aktörer inom industrin börjar förstå vad de egentligen vill med sin egen digitalisering.

– Tänk bara på vad en fastighetsägare kan göra när de kan ha en direkt relation med sina hyresgäster via en app. Hur man exempelvis kan utnyttja delningsekonomin när man kan köpa in städning, läxhjälp eller andra tjänster för alla sina hyresgäster. Möjligheterna med proptech är otroliga och mycket kommer att ske kommande år, säger Mikaela Svefors i podden.

Lär dig mer om proptech i dagens avsnitt.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

AvyMikaela Svefors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.