Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Åsa Bredin: ”Candy Crush blev en oväntad succé”

Publicerad: 16 september 2019, 06:00

Åsa Bredin, teknikchef på King, gästar Under 15.

Under 15 gästas idag av Åsa Bredin, teknikchef på mobilspelsbolaget King, som diskuterar mobilspel, programmering och hur vi ska hantera skärmtid.


Ämnen i artikeln:

Under 15King

Åsa Bredin var ensam kvinna i klassen när hon studerade programmering vid Lunds universitet i början av 90-talet. Idag är hon positiv till att fler kvinnor tar sig in i tech-branschen och att programmering blir allt mer diversifierat.

– Jag fick upp ögonen för programmering eftersom jag fick möjlighet att testa det. Historiskt har programmering inte presenterats lika väl för kvinnor som män och jag är helt övertygad om att ju fler som testar kommer fatta tycke för det. Inom programmering finns en väldigt bredd och något som passar de flesta.

Att Kings Candy Crush skulle bli en världsuccé och ett av världens mest populära mobilspel med idag drygt tre miljarder nedladdningar var enligt Åsa inget man kunde förutse.

– När det gäller mobilspel är det många faktorer som spelar in för att det ska bli populärt. Men att just Candy Crush skulle bli en sådan internationell succé som det blev var oväntat och inget någon kunde förutse.

Du hittar även Under 15 här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

Ämnen i artikeln:

Under 15King

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.