Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ulvskog: "Moderaterna slänger ut felaktiga uppgifter"

Publicerad: 23 Maj 2008, 12:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog anklagar moderaterna för att ljuga i reklamen.


- Moderaternas kampanj ger en skruvad och felaktig bild av sakförhållandena. Vi gör den här kampanjen för att tala om hur det verkligen förhåller sig, säger Marita Ulvskog.

Stämmer inte uppgifterna i moderaternas reklam?

- Nej, det blir inte korrekt på det sättet som de använder siffror och sätter in det sammanhang. De använder dessutom inga källor utan slänger ut uppgifterna rakt ut i luften. Vi anger källor för alla uppgifter i kampanjen, vi har till och med regeringen och finansdepartementet som källa.

Varför en reklamkampanj?

- Vi använder olika metoder. Det viktigaste är när vi är ute och träffar människor, debatterar i riksdagen eller svarar på intervjuer, men vi använder reklam som komplement. I det här fallet var reklam det effektivaste sättet att nå ut.

Per Schlingmann kritiserar socialdemokraterna för att bara säga emot, utan att berätta vad ni själva står för.

- Vårt uppdrag är att företräda dem i Sverige som inte har tjänat på den moderata politiken. Vi måste tala om för dem vad som är korrekt och inte korrekt.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.