Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV8s Lars Adaktusson klår Resumé i Almedalen

Publicerad: 18 Maj 2008, 18:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Efter en bitter strid med Resumé vinner TV8s ankare Lars Adaktusson kampen om att få intervjua partiledarna under Politikerveckan i Almedalen. Men TV8 har inte råd att göra tv av utfrågningarna.


Fem partiledare: Göran Hägglund, Jan Björklund, Maud Olofsson, Maria Wetterstrand och Mona Sahlin har tackat ja till att komma till Lars Adaktussons och Göran Gabrielssons utfrågning Efterfrågat i Almedalen. Fredrik Reinfeldt ställer inte upp och Lars Ohly kommer till Gotland på lördag när showen är slut.

After Speech som partiledarutfrågningarna efter talen i Almedalen tidigare kallades, var under några år ett av de mest populära evenemangen under Almedalsveckan. Vidareutvecklingen Efterfrågat kommer att äga rum på den nya konferensanläggningen Wisby Strand, där det finns plats för upp till 600 personer.

- Kul att det blir av. Det ska bli roligt att göra en utfrågning som förhoppningsvis kommer att ha substans och innehåll men också glimten i ögat, säger Lars Adaktusson till Dagens Media.

Men någon tv-sändning lär det inte bli. TV8 ska haft för dåligt med pengar.

- Sändningen har inte varit aktuell för TV8, säger Lars Adaktusson.

After Speech hölls åren 2004 och 2005 av just Lars Adaktusson och den bortgångne Expressenreportern Pelle Wendel. De sista två åren har showen insomnat.

Viggo Cavling, chefredaktör på tidningen Resumé och Stockholms Handelskammare gick tidigare i år ut med att de tillsammans skulle ta över After Speech i Almedalen. Enligt uppgift till Dagens Media hotade då pr-byrån Lotsen - som arrangerat tillställningen från början och upphovsrättsligt har skyddat namnet After Speech - med rättsliga åtgärder mot Resumé och Handelskammaren .

Magnus Carlsson från pr-byrån Lotsen Kommunikation:

- Det finns alltid folk som vill komma åt goda idéer. Jag hade en vänlig diskussion med Stockholms Handelskammare och sedan dess har det varit tyst om After Speech. Lars Adaktussons upplägg är annorlunda och tillställningen kommer att äga rum på en annan plats, säger Magnus Carlsson, till Dagens Media.

Lars Adaktusson och Göran Gabrielsson har ännu inte bestämt sig för hur upplägget av Efterfrågat ska se ut i detalj.

Arrangörer av Efterfrågat blir nu Fjärde Storstadsregionen, näringslivsstiftelsen från Norrköping och Linköping som de senaste åren lagt stora resurser på att synas i Almedalen.

Lars Adaktusson vill inte kommentera Viggo Cavlings och Stockholms handelskammares försök att över After Speech .

- Jag har noterat att de ville ta över. I övrigt fyller Almedalsveckan 40 år och därför blir det extra roligt att återigen få göra partiledarintervjuerna .

Viggo Cavling säger att Resumé kommer att ha arrangemang efter det att partiledarna talat i Almedalen:

- Vi har ännu inte bestämt vad vi kommer att kalla det: After Speech eller Resumé bar eller något liknande.

Mer än så vill inte Viggo Cavling säga.

- Du förstår, jag vill skriva om detta i Resumé. Jag kan inte berätta det först för Dagens Medias läsare.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.