Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV8 skrotar dagliga utrikesprogrammet

Publicerad: 28 November 2008, 05:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

TV8 lägger ned det enda dagliga utrikesmagasinet i svensk tv, Världen i fokus. Sex personer får gå.


Dagens Media har tidigare berättat om hur TV8 skär ned på egenproduktioner som Studio Virtanen och SVD Kultur till förmån för snabbrepriser och amerikanska serier.

Men Dagens Media kan nu berätta att nedläggningarna av egenproducerade program i kanalen blir större än vad som hittills varit känt.

Även Världen i Fokus, det enda dagliga utrikesprogrammet i svensk tv, läggs ned. I stället blir Världen i Fokus ett veckomagasin.

- Programmet har inte lyckats locka tillräckligt många tittare, säger Thomas Hall till Dagens Media.

Anders Knave, programdirektör på MTG TV, konstaterar att Världen i Fokus i fortsättningen kommer att kunna ägna sig mer åt fördjupning:

- Världen i Fokus är i allra högsta grad kvar, nu ännu starkare genom att få vara en hel timme i veckan.

Erik Arnér blir kvar för att göra utrikesmagasinet en gång i veckan medan Carina Lindskog, som varit programledare sedan starten, får gå.

- Det är klart att jag är besviken men sådan är branschen, säger Carina Lindskog. Jag försöker se det positiva; att där ute finns det massor av nya möjligheter.

Världen i Fokus är den största fasta redaktionen på TV8 med tio tjänster. Nu bantas redaktionen till fyra tjänster.

Enligt Anders Knave lägger TV8 inte ned fler program än vad som är brukligt från säsong till säsong. Han säger att kanalen kommer att satsa hårdare på Teknikens Värld, Metro Teknik och Adaktusson samtidigt som Amelia Adamo får ett nytt program i kanalen.

- Det finns ingen kursändring i innehållet, däremot ska en tydligare tablåstruktur och högre kvalitet i programmen förhoppningsvis ge tillväxt o högre andel.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.