Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV8 ser över hösttablån

Publicerad: 6 maj 2009, 05:12
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Utrikesprogrammet "Världen i fokus" läggs på is. Enligt MTG TV:s programdirektör Anders Knave kan det bli fler förändringar i hösttablån.


- Förhoppningen är att vi kan ha ett utrikesbaserat program i TV8 framöver, men lågkonjunkturen biter programbudgeten i svansen. Samtidigt lägger vi mer pengar på de program som vi väljer att satsa på, säger Anders Knave.

I höstas gjorde TV8 om sin programtablå och lade ned ett flertal egenproduktioner, som "Virtanen + vänner", "SvD Kultur" och "Studio Belinda". Enligt Anders Knave kan fler försvinna i höst.

- Vi har inte satt hela TV8-hösten ännu. Det kan vara någon miniserie som inte kommer tillbaka, men mycket kommer att vara sig likt. Under våren har vi arbetat med att tydliggöra tablån, vilket fått en fantastiskt effekt. Nu till hösten ska vi putta in ytterligare lite kreativitet och kulor i det vi gör.

"Världen i fokus" sändes inledningsvis fem dagar i veckan men har under våren visats varje torsdag. Fyra projektanställda har arbetat med produktionen.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev