Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV6 gör japansk tok-tv

Publicerad: 13 Augusti 2008, 06:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Lekprogrammet Human Tetris är ett fenomen i Japan och i september kommer en svensk version på TV6. Fremantle producerar programmet som på svenska heter Ett hål i väggen. <b>Titta på den japanska versionen på Dagensmedia.se</b>.


Programidén går ut på att en skiva med olikformade hål skjuts mot den tävlande som står på en gummimatta med en bassäng iskallt vatten bakom sig. För att inte bli iknuffad måste den tävlande vrida kroppen i olika vinklar för att ta sig igenom hålet. I Sverige siktar Fremantle på att knuffa divers kändisar i plurret, bland andra krögaren Melker Andersson.

- Det är ett internationellt format från Fremantle som har fungerat i många olika länder, både i Europa och USA. Det är inte klart var det ska ligga men troligtvis använder vi programmet för att stärka upp vår helg, säger Anders Knave, programchef på TV3/TV6.

Han säger att lanseringen av TV6 för två år sedan var föredömlig. Han är nöjd med hur kanalen har utvecklats sedan dess men säger att tablåläggningen har sett i princip likadan ut sedan starten.

- Med Ett hål i väggen tar vi nästa steg i TV6 utveckling. Programmet skiljer sig från våra tidigare egenproduktioner som till exempel Rocky och Drago och Erik och Macken. Det är ett bredare lekprogram men som fortfarande har rätt attityd för TV6.

Programmet spelas till en början in i tolv episoder och planeras börja sändas i slutet av september.

Vad är Human Tetris? Ta en titt på den japanska versionen här:

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.