Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4s sportchef talar ut om bråket med Lagerbäck

Publicerad: 27 Maj 2008, 08:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Lars Lagerbäck blev rasande när TV4s reporter Olof Lundh frågade om Fredrik Ljungberg. Hans Pekkari, sportchef på TV4 tycker att förbundskaptenen överreagerade kraftigt. "Presskonferenser är ju till för att ställa frågor", säger Hans Pekkari. Samtidigt säger Fotbollförbundets informationschef att Aftonbladets Jennifer Wegerup startade bråket.


Sport-Expressen och Sportbladet idag. Det var på presskonferensen i går kväll, efter att Sverige hade besegrat Slovenien med 1-0, som förbundskapten Lars Lagerbäck ilsknade till rejält på TV4-reportern Olof Lundh.

"Det är en oförskämd fråga" Då sköter inte jag mitt jobb, va? Det är så jävla löjligt att det är sanslöst", ska Lagerbäck, enligt Sportbladet, ha sagt efter att Olof Lundh ställt frågor om huruvida Fredrik Ljungberg är "opetbar".

TV4s sportchef Hans Pekkari är förvånad över Lagerbäcks starka reaktion.

- Presskonferenser är ju till för att man ska kunna ställa frågor, och de frågor som Olof ställde tycker jag i allra högsta grad var relevanta, säger han.

Tycker du att frågan om Ljungberg motiverade en så kraftig reaktion?

- Nej. Jag var inte på plats, men av det jag har läst i tidningar verkar det som att reaktionen är överdriven. Vad det beror på kan jag inte uttala mig om.

Vad betyder detta för relationen mellan TV4s journalister och landslaget inför EM?

- Jag tror inte att detta betyder någonting. Detta är sådant som händer till och från. Både vi och landslaget är införstådda med att vi har olika roller under ett mästerskap. Det är naturligt för oss att spegla mästerskapet ur många synvinklar och i det jobbet ingår även en granskning av landslaget.

Att hantera pressen ingår i Lars Lagerbäcks jobb, hur tycker du att han sköter den uppgiften?

- Jag tycker att han oftast hanterar det på ett professionellt sätt. Jag tycker också att han har blivit bättre på det och generellt har en rimlig tillgänglighet för medierna. Jag ser det som hände i går som en engångsföreteelse.

Svenska Fotbollförbundets informationschef Jonas Nystedt, som stod bredvid Lagerbäck, när ordväxlingen utspelade sig, tonar ned händelsen.

- Det är en storm i ett vattenglas, säger han.

Han säger att Olof Lundhs frågor kom efter att presskonferensen var slut.

- När presskonferensen egentligen var avslutad som det var lite bökigt med en slovensk journalist som krävde att vi skulle prata engelska. Då tillät jag några extra frågor varpå Olof Lundh kom in och ställde en fråga om Ljungberg, som inte har tränat så mycket i Stenungssund.

- Egentligen var det inte Olof Lundh som startade det hela utan Jennifer Wegerup på Aftonbladet som ställde en fråga om att krönikörer tyckte si och så om Ljungberg. Då sade Lasse något i stil med "Vad är nu på gång, vad är det ni försöker hitta", det var inte mer med det.

Hur är förhållandet mellan landslaget och journalisterna nu inför EM?

- Det får du väl fråga journalisterna om, det har väl varit jättebra om du frågar mig.

Att hantera journalister ingår i Lars Lagerbäcks jobb, hur tycker du att han sköter det?

- Han sköter det alldeles utmärkt, det finns inget att ha synpunkter på där. Hur tycker du att journalisterna sköter sig? Ni är välkomna ut och se hur det ser ut.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.