Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4s kupp mot Kanal 5 - visar Rosings Big Brother-säsong

Publicerad: 3 Februari 2009, 08:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

TV400 tablåändrar och börja visa Linda Rosings Big Brother-säsong dagen före premiären av Kanal 5:s "Den rätte för Rosing". "Bra tajming va?" säger Christer Andersson, kanalchef på TV400.


Den 24 februari börjar Kanal 5 sända sitt format "Den rätte för Rosing", där den före detta Big Brother-deltagaren ska försöka hitta sitt livs kärlek. Nu rensar TV400 tablån och börjar visa Big Brother från 2003, med just Linda Rosing.

- Vi försöker göra nostalgi-tv på helger och kvällar och har tidigare visat Idol 2004 med Darin. Vi vill göra tv-historia för vår unga målgrupp och då blir det inte så gamla program, säger Christer Andersson, kanalchef på TV400.

Är det en slump att ni börjar sända dagen före "Den rätte för Rosing?"

- Både ja och nej. Big Brother-köpet har varit klart länge. Vi har haft rättigheterna i huset ett tag och att femman väljer att göra ett program med henne samtidigt som vi köper in en gammal Big Brother-säsong är väl en tillfällighet.

Hur kom ni över rättigheterna till det gamla Kanal 5-programmet?

- Vi tog en rövare och tänkte "går det så går det". Och det gjorde det.

Ska ni även visa säsongen där en av TV4:s största profiler, Carolina Gynning, medverkar?

- Det får vi se. Nu har vi 100 episoder av säsong tre som vi ska bränna av.

Ibland köper tv-kanaler in gamla eller utländska avsnitt av ett format för att sedan göra den själv. Planerar ni en egen produktion av Big Brother?

- Så är det ju. Men vi har bara köpt rättigheterna till de färdiga programmen, inte formaträttigheterna. Man vet inte hur det blir sen men just nu har vi bara köpt dessa rättigheter.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.