Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4: "Vi är nöjda med den jury som varit"

Publicerad: 27 Februari 2008, 08:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

TV4 byter ut juryn inför årets Idol. Bland annat Aftonbladet spekulerar i att låtskrivarna Anders Bagge och Andreas Carlsson ska ingå i juryn. Liksom förra året blir Peter Jidhe programledare.


- Juryn har gjort fyra fantastiska år och i samförstånd med dem har vi kommit fram till att det är dags att gå skilda vägar. Vi har varit nöjda med den jury som varit, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Idol.

Hur påverkas programmet av en ny jury?

- Konceptet är starkt, oavsett vem som sitter i juryn. I andra länder är det vanligt att juryn byts ut varje år. Vi känner oss trygga i att folk kommer att känna igen sig. Den förra juryn har gjort bra tv så det är ett hårt jobb, men vi har ingen ambition att styra deras personligheter åt något håll.

Även i år blir Peter Jidhe programledare. Han får även ansvar för auditionturnén, som förra året leddes av Carina Berg och Carolina Gynning.

- Det är ett produktionsbeslut. Carolina är på en annan kanal och Carina leder ett annat program. Vi tycker inte det är fel att Peter får lära känna deltagarna tidigt.

Blir det några andra förändringar?

- I det stora hela kommer man att känna igen sig. Vi försöker alltid toppa på olika sätt, förra året fick man till exempel ha med sig instrument. Vi kommer att addera lite roliga saker.

Idoljuryn presenteras senare i dag.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.