Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4 valsar vidare - lägger beslag på europeisk dansgala

Publicerad: 11 Januari 2007, 15:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Efter uppmärksamheten kring Let's Dance kommer TV4 nu att sända dansens motsvarighet till Eurovisionsschlagerfestivalen.


- Det går en dansvåg genom Sverige och detta är ett sätt för TV4 att fördjupa sig i dansen, säger TV4s exekutiva producent Karin Stjärne.

Bakom The European Dance Contest, som tävlingen heter, ligger Eurovision Broadcasting Union, EBU, som också arrangerar Eurovisionsschlagerfestivalen. Medarrangör är BBC som också har tagit fram och producerat fyra säsonger av den engelska versionen av Let's Dance, Strictly Come Dancing.

Totalt kommer 12 danspar från lika många länder att delta i finalen av The European Dance Contest, vars upplägg kommer att likna finalen i Eurovisionsschlagerfestivalen.

- Vi fick inbjudan innan nyår och det är nu klart att Sverige kommer skicka ett professionellt danspar till finalen, men hur detta kommer att utses är inte klart. Vi vet ännu inte riktigt EBUs regler för detta ser ut.

Det är också osäkert vad TV4 kommer kunna göra kring uttagningarna, men klart är att de sänder finalen som går av stapeln i London den 2 september.

Erik Juhlin

markus.jacobsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.