Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4 tappar försäljningschef

Publicerad: 5 November 2008, 07:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Erik Hamberg, försäljningschef på TV4 Nya Medier, startar ett eget säljbolag, med stöd av ett industriföretag.


Erik Hamberg sade upp sig för ett par veckor sedan.

- Det jag ska göra är egentligen samma sak som jag alltid har gjort - bygga säljorganisationer och hjälpa sajter att tjäna pengar. Men jag ska göra det i egen verksamhet, säger Erik Hamberg.

Erik Hamberg har tidigare jobbat inom Schibsted och SvD Nya Medier. Sedan ett par år tillbaka har han arbetat som försäljningschef på TV4 Nya Medier.

Hans nya säljkonsultbolag finansieras av bolaget Turnmill Group, med huvudkontor i Jönåker utanför Nyköping. Bolaget omsätter 80 miljoner kronor och erbjuder bland annat formsprutning, svetsning, montering och packning.

- De har ingen mediaanknytning sedan tidigare. De vill in på nya marknader och jag hjälper dem att starta upp det här, säger Erik Hamberg.

Han berättar om idén med nya bolaget:

- Jag ser att nätmarknaden förändras ganska drastiskt på sikt. För tio år sedan plockade säljbolagen upp sajterna och paketerade ihop dem för att få räckvidd på nätet. I takt med att sajterna växte sig starka fick de en egen räckvidd, och då byggde de flesta upp en egen säljstyrka.

- Det som sker mer på sikt är att "nisch" växer mer och mer. Nu gäller det att paketera ihop så många nischsajter som möjligt och göra spännande erbjudande av dem. Vi ser även att optimering och "behavior targeting" kommer mer och mer. Då tror jag att säljbolagen kan få en ny roll på marknaden.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.