Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4 Sport försenas - TV4 oense med Boxer

Publicerad: 4 April 2008, 10:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

TV4 Sport fick tillstånd att sända i det digitala marknätet från 1 april, men TV4 och Boxer kommer inte överens om betalningen.


TV4s tittarombudsman Janne Andersson har de senaste dagarna fått ta emot många samtal och mejl om när TV4 Sport börjar sändas i det digitala marknätet. I veckan satt Andersson i TV4s morgonsoffa och lovade tittarna en snabb lösning.

- När det gäller TV4 Sport så kommer det att komma i Boxer, man förhandlar med Boxer och det kommer att bli klart inom några dagar, sade Janne Andersson i TV4s morgonsoffa.

Men enligt vad Dagens Media erfar har förhandlingarna mellan TV4 och Boxer kört fast. Parterna har inte kommit överens om villkoren och enligt uppgift är nästa möte inte inbokat förrän den 11 april.

- Vi kommenterar inte pågående förhandlingar, säger Cecilia Giertta, kommunikationsdirektör i TV4.

För själva de tekniska bitarna kring sändningen behöver TV4 inte något avtal med Boxer. TV4 skulle kunna börja sända TV4 Sport genom ett eget beslut att låta den visas helt fritt eller genom att starta krypterade frisändningar, så att bara abonnenter med Boxers programkort kan se kanalen.

TV4 Sport har slagit stort på trumman, bland annat för att kanalen ska sända 30 matcher från fotbollsallsvenskan under året.

Janne Pettersson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.