Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 sluter exklusivt avtal med NBC

Publicerad: 12 februari 2008, 07:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:57

TV4 stärker upp sin videotjänst TV4 Anytime med exklusivt material från NBC Universal. Avtalet innebär att TV4 kan visa avsnitt av bland annat Heroes och House på nätet innan de har sänts på tv.


TV4s avtal med NBC Universal rör sändningsrättigheterna för nätet och ip-tv. Serierna ska visas på TV4s on-demand-tjänst TV4 Anytime.

- Det känns jättebra att vi kan erbjuda det här materialet, det är en viktig del av tjänsten. Tidigare har vi haft en del mindre rättigheter men ingen av de stora serierna från något av major- bolagen, säger Clara Scherman, inköpschef på TV4.

Avtalet innebär också att TV4 kan visa avsnitten innan de sänts på tv-kanalen. Bland annat ska House och 30 Rock sändas på TV4 Anytime en vecka innan de visas i TV4, respektive TV4 Plus. Varje avsitt ska ligga uppe på TV4 Anytime i tre veckor.

- När man har sett kvällens avsnitt av House på TV4 kan man direkt gå in och kolla nästa veckas avsnitt på TV4 Anytime. Utvecklingen går åt det här hållet och vi måste erbjuda tittarna det de vill ha på det sättet de vill ha det.

Tror du att de här rättigheterna ökar användarnas vilja att betala för TV4 Anytime?

- Det här är viktigt för TV4 eftersom vår strävan är att så mycket som möjligt av det vi visar i de linjära kanalerna också ska visas i TV4 Anytime. Men det är en process för tittarna att ta sig dit.

Har ni fler rättigheter på gång?

- Vi pratar med flera stycken av de stora bolagen menjag vill inte gå in på några detaljer i de förhandlingarna.

Serier som inkluderas i avtalet är House, 30 Rock, Jerry Springer och Heroes.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.