Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4 slår ihop sina sajter

Publicerad: 15 maj 2002, 07:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

TV4 Interaktiv och Allt om Stockholm blir ett. Affärsområdena slås samman och personal blir tvungen att lämna företaget. TV4 tillsätter också en ny vd för TV4 Interaktiv.


Nya vdn Kajsa Medin, som tidigare haft samma post på Allt om Stockholm, har som första uppgift att göra TV4 Interaktiv och Allt om Stockholm till ett. En insats som innebär uppsägningar.

- Nu ska jag inom en tvåveckorsperiod sätta ihop en ledningsgrupp och tillsätta nyckelpersoner. Därefter ska vi undersöka hur sajterna ska se ut, om vi ska ha gemensam adress och liknande frågor. Därefter kan vi titta på hur organisationen ska se ut, men vi har meddelat att uppsägningar blir aktuella, säger hon.

Anledningen till sammanslagningen är att samla alla krafter till ett gemensamt företag enligt Kajsa Medin.

- Det ger oss en bättre chans att snabbt få lönsamhet, säger hon.

Hur då?

- Genom att vi samlar alla krafter. På alla fronter.

Kajsa Medin ersätter Johan Frisch, som i sin tur nyligen tog över när Otto Sjöberg lämnade TV4 Interaktiv för Expressen. Kajsa Medin hade tidigare samma post på Allt om Stockholm.

Vilken roll Johan Frisch får i den nya organisationen är inte klart.

- Som jag sa. Inom två veckor ska jag arbeta fram organisationen, säger Kajsa Medin.

När Otto Sjöberg lämnade TV4 skapades en tillförordnad organisation där Johan Frisch blev vd och operativt ansvarig för verksamhetens intäkter. Marica Finnsiö-Gefvert ansvarade för innehållet i TV4 Interaktivs kanaler tv4.se och text-tv. Men nu tar alltså Kajsa Medin över huvudansvaret.

Varför fick du jobbet?

- Det får du fråga Jan Scherman om.

När börjar du?

- Jag tackade ja till förslaget att bli vd i måndags.

I det nya TV4 Interaktiv ska tv4.se, text-tv, Allt om Stockholm, Allt om Göteborg och Allt om Malmö ingå. Idag arbetar cirka 30 personer med cityguiderna och 65 med tv4.se och text-tv.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev