fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4.se slog rekord - tack vare 16-åriga Anna

Publicerad: 12 september 2008, 11:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Under gårdagsdygnet startades 1 miljon webb-tv-klipp på TV4.se. 250.000 av dessa visade Idol-deltagaren Anna Bergendals framträdande. "Vi har aldrig haft så här många visningar", säger Mattias Fyrenius, vd för TV4 nya medier.


OE

Ola Eriksson


Läs Dagens Medias special om webb-tv i senaste numret av papperstidningen, nr 15, 2008. TV4.se satte rekord i går när 1 miljon webb-tv-klipp startades på sajten. Bakom det stora intresset ligger Idol.

- Vi har kört Idol 3-4 år på nätet och vet vilken trafik programmet genererar men det här är den absolut högsta siffran vi har haft, säger Mattias Fyrenius.

Gårdagen gav 458.000 besökare till TV4 nya mediers sajter, 267.000 av dem besökare Idol-sajten enligt TV4s egna siffror.

I förra veckan började TV4 även lägga ut hela Idol-programmen på sajten. Under den första veckan har 350.000 börjat titta på de hela programmen.

- Det finns inga siffror på hur många som ser hela programmen, men det är inte någon majoritet.

Ikväll är det också premiär för en webbexklusiv annonsör runt de hela programmen i och med att Tallink börjar köra preroll-filmer på nätet.

TV4 använder Windows media på nätet, till skillnad mot många andra som använder flash-format för webb-tv. På TV4.se finns i dag till exempel inga möjligheter till overlay-annonsering runt webb-tvn.

- Anledningen till att vi kör Windows media har med rättigheterna att göra. Formatet är ett av få som många Hollywoodbolag tillåter. Men vi vill självklart ligga i framkant vad gäller upplevelse för både tittare och annonsörer, säger Mattias Fyrenius.

Enligt Kia index ökade TV4 nya medier, med bland annat TV4.se, Recept.nu och Fotbollskanalen.se, med 34 procent vecka 36 jämfört med vecka 35.

- Vi kommer slå ett rungande rekord när nästa mätning kommer, säger Mattias Fyrenius.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev