Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"TV4 saknar bra profilprogram"

Publicerad: 18 Juni 2002, 08:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Kanal 5 tar en stor risk som skippar Big Brother. Och TV4 saknar profilprogram som kan locka yngre tittare. Dagens Media har låtit tre tv-rådgivare tycka till om kanalernas hösttablåer.


Vad tycker du om hösttablåerna i TV3, TV4 och Kanal 5?

Jochum Forsell, tv-chef, Initiative Universal

TV3

- Vi vet ganska lite om trean än så länge, de är lite hemliga. Men de har sagt att de ska satsa stort och jag tror att de kommer att ha en väldigt bra förkväll. Fast vad gäller treans satsningar vet vi sen förut att det kan bli både himmel och pannkaka. Femman backar ju ifrån sin förkväll när de släpper Big Brother och det kommer att öppna för trean och de kan rycka.

TV4

- TV4 tuggar på och det känns varken upp eller ner. 24 timmar är säkert en bra serie, men jag tror inte att den kommer att välta kioskerna. Position X känns lite intressantare tycker jag. Den kommer de också att visa dagligen, och sannolikt köra en fredagsfinal. Men TV4 har ju problem när den gäller att nå den unga publiken och kanalens valbevakning kommer inte att locka unga tittare. Problemet för annonsörerna är att det blir väldigt dyrt om man vill nå mindre grupper.

Kanal 5

- Trean och fyrans starka förkvällar kommer att förvärra för femman som lyfter Big Brother. Även om de har bra program på gång prime-time med bland annat Make my day kan det bli så att de förlorar tittare inledningsvis under kvällen. En annan risk är att femman kommer igång lite sent under hösten, precis som trean gjorde i våras då de släppte in femman.

Malin Häger, tv-chef, Starcom Mediataktik

TV3

- Det är fortfarande mycket som inte är klart vad gäller TV3s hösttablå och det gör det hela lite osäkert. Men trean kommer att satsa mycket på förkvällen och det är där de behöver lägga mycket pengar. Där måste lyftet komma helt klart. Vi hoppas lika mycket som de att de blir en bättre höst än vår.

TV4

- Jag måste säga att TV4s tablå känns rätt seg. De tuggar på och det är inte så att man jublar stort. Som jag ser det är risken för TV4 att de släpper ungdomsblocket och har lite för få profilprogram typ Sen kväll med Luuk. Farmen drar ungdomar men problemet är att det även drar många äldre tittare. För köparna blir det väldigt dyrt.

Kanal 5

- Kanal 5 har nu chansen att behålla det de byggt upp under flera år. De har haft en väldigt bra tablå där egenproduktionerna funkat. Nu kan de bibehålla och bygga vidare på en befintlig tablå medan trean måste bygga om den i större grad och det är en rätt jobbig situation.

Jenny Leeb-Lundberg, mediarådgivare tv, Bizkit Media

TV3

- Vi har inte fått nån stor dragning av TV3 än, vilket säkerligen har att göra med ett chefsbyte. Men trean är det som känns som det osäkra kortet. Av vad jag har hört om Drömfabriken tycker jag att det mer känns som ett TV4-program, och det kan vara ett problem. Klart är att de måste göra nåt under förkvällen där de misslyckades i våras med Baren.

TV4

- Fyran känns rätt stabila, de gör inte så mycket nytt. De slänger in Farmen som är ett säkert kort och satsar på lite fräscht med nya 24 timmar och ett matlagningsprogram. De förnyar lite, men riskerar samtidigt ingenting.

Kanal 5

- Både fyran och femmans tablå påminner om förra höstens, men risken är att de tappar hela förkvällen när de kastar ut Big Brother och ersätter med bland annat Krokodiljägaren. Men femmans tablå är ändå så pass stark och inarbetad att de troligtvis inte kommer att tappa alltför mycket.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.