Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

TV4:s rekordbudget

Publicerad: 27 maj 2009, 08:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Med den högsta programbudgeten någonsin tänker TV4 aktersegla konkurrenterna i höst. Vid sidan av storsatsningen "I'm a celebrity, get me out of here" och "Mommas Boys" i svensk verison, flyttar även publikdragarna Körslaget och Robinson över till hösttablån.


- I kristider kan man lägga sig i igelkottställning och vänta eller satsa. Vi väljer att satsa så det knakar. Men det var lite svettigt att presentera den högsta programbudgeten någonsin för styrelsen, säger Jan Scherman, vd för TV4-gruppen, på ett frukostmöte med branschen.

TV4-huset siktar på ökade marknadsandelar både när det gäller tittande och reklamförsäljning, med en programbudget på ett tresiffrigt miljonbelopp.

Hösten startar med Idol och en svensk version av succéformatet "I'm a celebrity get me out of here", där tio kändisar möter utmaningar i Malaysias jungel. Programmet produceras av Silverback och David Hellenius är programledare för direktsändningarna. Även "Mommas Boys" får en svensk tappning i TV4 med tio episoder. På ett lyxhotell får ett antal mamma-beroende pojkar dejta singeltjejer, under övervakning av sina mammor. Titan producerar. Även TV4 Plus får ett dejtingprogam, "Dagens man", i höst.

- Tittartappet i höstas lärde oss läxan att vi måste hålla greppet om tittarna hela tiden. Det tänker vi göra framöver och vi har lagt en enorm kraft i hösttablån, säger Åsa Sjöberg, programdirektör för allmän-tv på TV4, och fortsätter:

- "Jag är en kändis" är en fantastisk kick och kommer nog att vara en chock för våra konkurrenter.

Höstens "Idol" får ett något förändrat och förlängt upplägg med fler delfinaler i landet. TV4 får återigen ett förkvällsupplägg på vardagar kl 17-18.30, med start under senhösten. Dessutom flyttar Körslaget och Robinson över till höstsäsongen och Mat-Tina tar plats i TV4 istället för TV4 Plus. Dessutom blir det en ny säsong av "Bonde söker fru". Dramaserien "Oskyldigt dömd" med Mikael Persbrandt får även en ny säsong i höst.

TV4:s sommartablå fylls med bland annat Sommarkrysset, Sommar med Ernst, Lotta på Liseberg och Miss Marple. På onsdagar blir det filmkvällar i TV4 Plus istället för travsändningar och Leila får en ny programsäsong. TV4 fakta kör ett månlandningstema på 40-årsdagen med Christer Fuglesang som presentatör.

- Vi har en fulladdad sommartablå eftersom sommaren är nischkanalernas högtid, säger Kajsa Ståhl, programchef för TV4 Fakta.

TV4 vill utveckla sin konceptförsäljning i år, bland annat genom att TV4 Sverige ordnar lokala event med TV4:s programprofiler. Tv-huset avser också att stärka samarbetet med Expressen framöver - både redaktionellt och försäljningsmässigt.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.