Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4 och Nobel Media i bråk om kinesiska sändningar

Publicerad: 25 April 2008, 18:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Nobel Media säger upp det avtal som innebär att TV4 håller i den internationella distributionen av Nobelsändningarna. Enligt DN.se har TV4 tecknat avtal med andra parter utanför avtalet och därmed riskerar sändningarna att censureras.


- Utan att gå in på detaljer har TV4 hanterat det så att det blev möjligt att censurera Marcus Storchs tal där han talar om tryck- och yttrandefrihet, säger Michael Sohlman till DN.se.

Detta har föranlett TV4 att skicka ut ett pressmeddelande. Enligt det "bestrider" TV4 avtalsbrott.

"TV4 anser att de två kinesiska tv-bolagen China Central Television (CCTV) och Shanghai Media Group (SMG), som sände från Nobelfestligheterna, har begått uppenbara avtalsbrott gentemot TV4, men delar inte Nobel Medias uppfattning om att detta är grund för uppsägning av avtalet mellan TV4 och Nobel Media" står att läsa i pressmeddelandet.

TV4s vd Jan Scherman säger i pressmeddelandet:

"Ingreppen i sändningarna är oacceptabla, men jag tycker i motsats till Nobel Media att vi i stället för att nu defensivt dra oss tillbaka kommit till en punkt där vi skulle ställa krav på de kinesiska tv-bolagen om återutsändning av de aktuella programmen i sin helhet".

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.