Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

TV4 och Boxer överens

Publicerad: 9 Maj 2008, 13:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

De tuffa förhandlingarna mellan Boxer och TV4 är i hamn. Boxer släpper in den nya kanalen TV4 Sport i det digitala marknätet från söndag och övriga TV4-kanaler fortsätter att sända som vanligt.


- Vi är nöjda med att vi har nått resultat och att TV4 Sport börjar sända genom oss. Det var först på söndag som det var tekniskt möjligt, säger Johan Bobert, informationschef på Boxer.

Är ni nöjda med den ekonomiska uppgörelsen?

- Jag vill inte kommentera ekonomin, men vi är nöjda med att TV4 Sport sänder från söndag.

Boxer når 700.000 hushåll i det digitala marknätet, men TV4 Sport täcker än så länge bara 70 procent av Sveriges fast boende befolkning.

TV4 Sport fick tillstånd att sända i det digitala marknätet från den 1 april och nu kan alltså alla fotbollsfantaster med Boxer andas ut inför EM. TV4 ska nämligen sända fyra av 31 matcher i just TV4 Sport. Kanalen kommer att ingå gratis i Boxers paket på kanalplats 18 fram till den 30 september, men det är oklart hur det blir sen med kanalens pris och paketering. Sändningsstarten sker söndag kl 14.30. Då visas en match mellan Inter och Siena, följd av Allsvenskan.

I och med avslutet på förhandlingarna står det också klart att kanalerna TV4, TV4 Plus, TV400, TV4 Film och TV4 Fakta fortsätter att sändas i Boxer.

- TV4-Gruppen har spelat en avgörande roll för utvecklingen av det digitala marknätet. Genom dagens avtal går utvecklingen in i en ny fas, säger TV4-Gruppens distributionschef Märta Rydbeck i ett pressmeddelande.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.